Vraciul.Profesorul Wilczur


Cartea asta este perfecta pentru oamenii care simt ca fac multe greseli insa nu stiu cum sa revina la o viata normala. Cu siguranta fiecare dintre noi va fi emotionat si chiar sensibilizat de bunatatea acestui chirurg, Wilczur, care desi este urat de toata lumea si nimeni nu-l ajuta cu nimic, el continua sa opereze chiar si daca nu are instrumentele necesare.
Viata lui se schimba intr-o singura clipa, deoarece se hotarasete sa-si inece amarul in bautura si astfel isi pierde familia si fiica, dar si memoria. Astfel, de la un adevarat erou al acelor timpuri, el ajunge un cersator si munceste cu ziua prin casele oamenilor.
Totusi, de mai multe ori el este nevoit sa opereze pe anumiti oameni care fara ajutorul lui nu aveau nici o alta sansa, si de aceea devine invidiat de catre medicul satului. Desi duce lipsa de aparatura si de lucrurile minime necesare unui doctor, el reuseste sa opereze ca un adevarat chirurg. Nu a avut insa niciodata vreun caz de infectie sau vreun pacient pe care nu a putut sa-l ajute.
Intr-un final el ajunge si la inchisoare pentru practicile sale destul de necurate, insa isi recapta memoria si astfel revine la spitalul care l-a consacrat.
In al doilea roman, Profesorul Wilczur, incepe sa-si piarda increderea in el de aceea renunta la pozitia pe care o are in spital.
Nota: 5/5.(de ce asa mult? a fost singura carte are m-a emotionat atat de mult incat sa ma gandesc sa devin doctor)

Advertisements

Leave a comment

Filed under Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s